Vloggerworld.nl
Dé nr. 1 inspiratie site voor vloggers
Menu

Wees welkom op vloggerworld.nl!

Dit is een persoonlijk verhaal. Over waarom ik ben begonnen met Vloggerworld. En ook wat ik met deze site wil bereiken. In eerste instantie is deze website ontstaan met het idee een volledige informatiesite te maken voor vloggers. Je weet wel. Zo’n site met hoe je het technisch gezien voor elkaar krijgt en met tips enzo over hoe het nou precies werkt met Youtube. Met dat als uitgangspunt ben ik gestart met vloggerworld.nl. Tijdens het maken van deze site merkte ik langzaam dat het doel dat ik voor ogen had aan het verschuiven was. Van een Informatie site naar een Inspiratie site. Ik zal je vertellen hoe dit kwam.

Ik heb een dochter. Ze is jong. En ze is fan van Teskuh, en Enzo en nog veel meer vloggers. Niet zomaar een fan, nee, een echte die hard fan. Ze zou het liefst de hele dag naar video’s op Youtube kijken. Mag niet van mij, dat snap je wel.

Ik vond haar nieuwe hobby, vlogvideo’s kijken, eerst redelijk onschuldig. Tot dat ze zelf met mijn Iphone video’s begon op te nemen van dingen die haar raakten. Zo werd een baby duif die ze zag in een een boom en blijkbaar verlaten was door zijn ouders dagenlang vastgelegd. De volgende stap was dat ze zichzelf ging filmen tijdens alledaagse dingen die ze deed, voorzien van vakkundig commentaar.

Van scepticus naar fan

Het punt waarop ik me begon te verdiepen in de vlogwereld kwam toen ze haar video’s ook daadwerkelijk wilde tonen aan de rest van de wereld. Op Youtube. Want Enzo deed het en Pewdiepie en nog meer van die vloggers waar ik toen nog nooit van gehoord had.

Natuurlijk zei ik nee. Aanstelleritis vond ik het. Waarom zou je jezelf zo tentoonstellen dacht ik. Mijn dochter was serieus. Om mij te overtuigen liet ze mij steeds vaker video’s kijken van verschillende vloggers. En er gebeurde wat bij mij. Ik begon het te snappen. Ik leerde van Marsha hoe je die perfecte eyelook voor elkaar kreeg. Van Teskuh leerde ik dat gek dansen voor de camera best bevrijdend kan werken en van nog meer andere vloggers leerde ik dat je zwakheden tonen soms best sterk is. Dat soms de kleine dingen in het leven zijn die het grote geluk maken. Ik was verkocht. Ik vond het leuk!

if your dreams don't scare you, they aren't big enough

if your dreams don’t scare you, they aren’t big enough

Inspiratie

Één ding wat ik bij alle succesvolle vloggers terug zie, is authenticiteit. Ze zijn zichzelf. Ze zijn eerlijk. Kwetsbaar. Vaak onzeker. Maar vooral dapper. Dapper genoeg om zich in deze tijd waar iedereen via zijn veilige plek achter zijn toetsenbord ongezouten zijn mening het worldwideweb op gooit, volledig bloot te geven. Dat vind ik mooi. Ik vind het inspirerend. En ik heb bewondering voor degenen die zichzelf zo bloot durfden te geven. En dat inspireert mij op z’n beurt weer om andere vloggers te inspireren zichzelf te zijn en zich te tonen aan de buitenwereld. Een ieder met zijn eigen drijfveer. Zo ontstond mijn liefde voor vloggers ( en bloggers ).

En ik hoop dat jij, beginnende of professionele vlogger, deze site zult gebruiken als een inspiratie bron voor als je het even niet meer ziet zitten in Vloggerland. Dat je weer even weet waarom je bent gaan vloggen. Daarnaast vind je hier tips en tricks en nieuwtjes over vloggen en vloggers.

Tot slot hoop ik de vloggers in spé ove te halen gewoon te beginnen. Alle begin is moeilijk maar hopelijk vind je hier handvaten om het iets makkelijker te maken.

 

p.s. : Reacties vind ik leuk! Je kunt natuurlijk reageren in het reactieveld onder de posts maar reageer je liever prive, dan mag je mailen naar info@vloggerworld.nl

Dé inspiratie site voor Vloggers

Desire ◊ Create ◊ Inspire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>