Vloggerworld.nl
Dé nr. 1 inspiratie site voor vloggers
Menu

Snel inspiratie opdoen voor je Vlog of Blog 23 mei 2015


Inspiratie…Een gevoel van enthousiasme dat je krijgt door iets of iemand, waardoor je nieuwe creatieve ideeen krijgt.

 

 

Als vlogger of blogger hebben wij er allemaal wel eens last van. Geen inspiratie hebben voor een nieuwe video. Je weet niet waar het over te hebben en je hebt het gevoel tegen een muur aan te lopen als je een nieuw onderwerp wilt verzinnen.

In deze post zullen we het hebben over hoe je inspiratie op kan doen en zo weer in je ‘flow’ kan komen.

 

1. Lees je eerder geposte berichten door of kijk naar je video’s die je gemaakt hebt.

Kun je een nieuwe invalshoek bedenken? Misschien heb je wel aanvullingen. Of je bent van mening veranderd over een eerder genomen standpunt.

Wat hierbij ook kan helpen is bij andere vloggers of bloggers kijken naar wat zij te melden hadden over een bepaald onderwerp en de reacties die zij gekregen hebben. Er valt vast nog mee uit het onderwerp te halen dan je eerder gedaan hebt.

2. Maak een video of blog over de fouten die je gemaakt hebt als vlogger

Of beter gezegd, vertel wat je anders zou hebben gedaan, als je toen meer had geweten. echte fouten bestaan namelijk niet. Zie het als leermomenten. En als jij er van geleerd heb kunnen je volgers dit ook. Ze zullen dit op prijs stellen en je kwetsbaar opstellen zorgt ervoor dat je sneller een band krijgt met je volgers.

Het belangrijkste is te vertellen wat je geleerd hebt en nu anders zou doen.

3. Gebruik Twitter, Facebook en Youtube om er achter te komen wat trending is.

Waar heeft je doelgroep het over, wat houdt mensen nu bezig? Er komt vast iets aan de orde waar je met je vlog of blog op kunt inspringen. Een hele goede manier om inspiratie te krijgen voor je vlog is door  Google Trends te gebruiken. Kopieren is not done, vanzelfsprekend! Vind je artikelen die het onderwerpen behandelen waar jij je ook mee bezig houdt, dan zou je dit kunnen noemen en vertellen waar je het mee eens bent, waar mee oneens etc.

4. Kijk TV, lees tijdschriften, kijk een film.

Eigenlijk kun je overal je inspiratie uit halen. soms is het goed dit bewust op te proberen te wekken door heel bewust naar bivoorbeeld een film te kijken met als doel inspiratie op te doen voor een nieuwe video of blog. Houdt, terwijl je kijkt, steeds in je achterhoofd of iets zou kunnen vertellen aan je lezers of volgers war ze leuk zouden vinden. Probeer onderwerpen vanuit een originele en unieke hoek te bekijken.

5. Bezoek events, zoals festivals, premieres van films etc

de zomer staat voor de deur, dus de festivals komen er weer aan. Als e 1 plek is waar je goed ideeen en inspiratie op kan doen zijn dat wel festivals. Iedereen is vrolijk, er is muziek, eten, en de aankleiding is vaak prachtig. Genoeg om over te vloggen dus! Altijd leuk is om mensen te interviewen over wat ze nou vinden van het festival of event. Mensen zijn daar vaak ook wel toe bereid. Dit hoeven geen lange filmpjes te zijn. een paar minuten is voldoende.

 

roze logo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>